A place for everything, and everything in its place.

1280px-Joseph_Mallord_William_Turner_-_Modern_Rome;_Campo_VacinoI have been posting fairly too much political and economic posts on my personal blog and I realize my friends are not always interested about our country rather than me, so… here’s a blog to hold all my NON-PROFESSIONAL opinion, thoughts, etc. That was also a disclaimer: please go to other sites for professional and objective opinion. Having attended university, I attempt always to mark my sources, but it can always happen that – since my university was not connected to economics or politics – I misunderstand something, so do not go quoting me and then whining. I have warned you – be warned.

The point of this blog would be to start a conversation, hopefully in a polite, widely discussed, well-founded, logic-guided manner, and we will see peaceful debates humbly clashing opinion. I withold the right to therefore remove such comments as “your opinion is stupid.” That is neither well-founded, nor polite. Trolling forbidden.

The picture above is an impressionist version (William Turner) of the Forum Romanum – the forum was the place the Romans discussed their views openly. SAT SVPER EST – Enough remains.

The blog is called “minus one sanity” on the analogy of the Lovecraftian Cthulhu mythos & games: whenever encountering an Elder God, its manifestations, horrors, magic, so on, the human mind – being fragile as it is – loses a couple of points of sanity. Consequently – the game is a creative one – the game ends with either you going mad, or dying. Whichever runs out first: your sanity, or your lifepower. So, dear Hungary, here we go! Let’s see which one we run out of first!

_____________________________

Világossá vált, hogy kissé túl sokat raktam ki politikai és gazdasági témájú bejegyzéseket a személyes blogomra, és felfogtam, hogy a barátaim nem mindig kíváncsiak az országunkra, mintsem rám, ha azt az oldalt keresik, ígyhát… itt egy blog a NEM PROFESSZIONÁLIS véleményemnek, gondolataimnak, stb. Ez egyben jogi nyilatkozat is volt: kérek mindenkit, hogy szakszerű s tárgyilagos véleményért más oldalakat látogasson meg. Lévén jártam egyetemre, mindig igyekszem megjelölni a forrásaimat, de mindig megtöténhet – mivel az egyetemi szakomnak nem volt köze közgazdaságtanhoz, vagy politikához – hogy félreértek valamit, úgyhogy ne forduljon elő, hogy idéztek majd azt követően sírva-ríva jöttök vissza.

Ennek a blognak az a lényege, hogy beszélgetést indítson, remélhetőleg udvarias, mindenre kiterjedt, értelmesen alátámasztott, érv-vezette békés véleményütköztetésnek leszünk tanúi. Épp ezért fenn is tartom a jogot, hogy az olyan kommenteket, mint “hát szerintem hülye a véleményed” ki is töröljem. Ez sem nem alátámasztott sem nem udvarias. Trolling forbidden.

A fenti kép egy impresszionista verziója (William Turner) a Forum Romanum-nak. A Forum volt a hely, ahol a rómaiak kinyilvánították, megbeszélték véleményeik nyíltan. SAT SVPER EST – elég fennmaradt.

A blog a “mínusz egy épelme” címet kapta tőlem a Lovecraft-i Cthulhu mítoszkör analógiájára: valahányszor a játékos/olvasó egy Mérhetetlen Vénnel találkozik, vagy a manifesztációival, horroraival, mágiával, satöbbi, az ember elme – lévén törékeny kis dolog – elveszít néhány épelme pontot. Következésképpen – a játék egy kreatív darab – a történet vége vagy az, hogy megőrülsz, vagy az, hogy meghalsz. Attól függ, melyikből futsz ki előbb: az épelmédből, vagy az életerődből. Nosza, kedves Magyarország, lássuk! Nézzük, melyikből futunk ki előbb!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s