-2 Sanity

Hallottam olyanról, hogy

Kedves Magyarország.

Én Magyarországom, szeretett Magyarországom…

NEM.

MI VAGYUNK A HIBÁSAK.

Mi mind. EZ a “köz” akarata. Nem lehet másokra fogni. NEM azért van EZ, mert a Fidesz átszabta a szavazóköröket, hogy megtarthassa a hatalmát (a hatalommegtartás viszonylag jellemző tulajdonsága az éretlen demokráciáknak, és ezzel számolnunk kell(ETT VOLNA)), hanem mert mi hagytuk, hogy átszabják. Mert nem tájékozódtunk annyira, hogy felfogjuk, mi történt akkor. S ugyanez volt az alaptörvénynél is, a médiatörvénynél is…

Van egy érdekes cikk arról, hogy miért ütött ekkorát az internetadó – a 30 alattiak magánéletébe tenyerelt a kormány. Akár… ez az a korosztály, mely képes forradalmakat indítani, úgyhogy én örülök, ha így van, és végre az utcára vonul az ember, mert Magyarországnak nagyrésze továbbra is közömbös… nem, rosszabb, apátiás.

Mondjátok utánam! MI VAGYUNK A HIBÁSAK.

Ha képesek leszünk – hahahahahahaha – úgy kimondani ezt, belátással, hogy átérezzük, akkor indulhat el csak, hogy megmásítsuk a helyzetet: a betegség gyógyításának első lépése, hogy diagnosztizáljuk, felismerjük, s ELISMERJÜK a betegséget.

De itt is a fő gond. Szvsz, ti, akik olvastok… nektek nincs mit belátni. Ide is tájékozódásért jöttetek, és higgyétek el – bármily szomorú is – ti, Ti, TI vagytok a legműveltebbek, a legteteje a népnek, aki tehetne a többiért. Mert légy biztos benne, Mari néninek most sötétedés előtt is a kocák mellett van a helye, azok visítanak, ha nem kapnak moslékot, nem lesz ideje utána már ezt elolvasni… és nem fogja érteni, miért fizet megint többet a telefon/digiTV stb szolgáltatásért (amiben majd megpróbálják lecsúsztatni a netadó következményeit a szolgáltatók).

 

De hogy ezennnnnn hogy lehetne segíteni? …. Ezt csak nagyon komolyan rövid pórázon működő kormány mellett lehetne: Nyilván köze van a szegénységnek is hozzá (nincs esélyük (értsd idejük, erejük már este 11kor)), ahogy köze van az iskolázottságnak is (nincs igényük).

TE… annyit tudsz tenni – ha nem adod politikára a fejed – hogy JÁRTATOD A SZÁD. Bizony! Mert lehet, hogy arra, amit te mondasz, felfigyel két másik és elmondja otthon, ahol meghallja a nagyi, és végül egy jó kis családi vita keretein belül megváltozik a véleménye.

BESZÉLJ RÓLA!

Beszélj a politikáról! Ez nem lepra. Ez a felelősségünk! Ez SZÜKSÉGES ahhoz, hogy megváltozzon …mind… EZ.

nemszavazott

 

 

 

Advertisements

One thought on “-2 Sanity

  1. Pingback: Ellenkező vs Ellenzék | Minus one sanity...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s