Ez tényleg jó cikk

Ha saját bevallás szerint már 20 milliárdhoz, a GDP 0,07 százalékához is új extraadó kell, hol a határ? Minden NAV-vezető béréhez külön adót vezetünk be?

Megragadja!

Itt a reflex az érdekesebb: szó nincs arról, hogy kiszámítható, vállalkozásra, profittermelésre ösztönző körülményeket biztosítanának. Ehelyett azt üzenik: a profit bűnös dolog, és ha meglátjuk valahol, elvesszük.

Az államnak számtalan lehetősége van arra, hogy az egyébként bizonyos területeken valóban magas árakat befolyásolja. Lehet csökkenteni a munkabérre rakott pofátlanul magas terheket, lehet tisztább szabályozási, felügyeleti környezetet teremteni, lehet jó adórendszert csinálni, és még sorolhatnánk. De ahogy egyébként az erőszakos rezsicsökkentés, úgy a netadó sem része a piackonform megoldásoknak. A szolgáltatásoknak piaci, és nem hatósági ára van – legalábbis a nyugati világban.

Átláthatóvá teszi!

De azt, hogy nem is értik, hogyan működik a piac és mit kéne tenni, remekül mutatja az is, hogy talán tényleg van olyan képviselő, aki elhiszi: ők most nem az embereket, hanem a szolgáltatókat adóztatják. És elhiszi, hogy ha így is lenne, az rendben van. Muhaha.

Felfedi a koncepcionális problémát! …ha a szolgáltatókat is adóztatná csak (amit nem fog, ahogy korábban sem sikerült megakadályozni a továbbhárítást), AZ SEM LENNE rendben!

A forgalomalapú számlázáshoz való visszatérés veszélye már nem pusztán a szélessáv – egyébként ugye haha, kormányzati stratégiában rögzített – terjedését, hanem konkrétan a mostanra elért, és európai összehasonlításban még mindig nagyon gyenge eredményeket veszélyezteti. A korlátlan forgalom helyett jöhet a napi szintű odafigyelés, a gyerek tanulásának, az olvasásnak, a tájékozódásnak, az ügyintézésnek, kapcsolattartásnak és munkának kényszerű otthoni korlátozása.

Megvilágítja az IGAZI VESZÉLYT.

Röghöz kötés, elhibázott tandíjpolitika és szétzilált oktatási rendszer és jövőkép hiánya az egyik, évről évre növekvő ütemű kivándorlás, az országot sokszor már családosan elhagyó, sok százezer diplomás vagy képzett fiatal a másik oldalon. Európában élnek.

Nem egy, több generáció nőtt már fel a neten, és a piacnak hála mára már korlátlan adatforgalmon. Nem kell pornó vagy torrentezés, pár órányi tök alap és nem is túl aktív netezéssel összejön a gigabájtnyi forgalom. Az adó azt az alapvetést tagadja, először és egyedül a világon, hogy a net a mindennapi életünk, munkánk, tájékozódásunk, kapcsolattartásunk része – korlátlanul.

A NET IS REZSI, Viki… És ha ezt nem érted, akkor végre én értem, hogy te miért nem érted, miért megy el EURÓPÁBAN ÉLNI a Magyar – mert itthon tényleg nem Európa már.

SOURCE: http://index.hu/velemeny/2014/10/28/az_illiberalis_allam_a_netadoban_olt_testet/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s