Vida magát vizsgálja ki, aha. Függesszék már fel.

Mindenesetre viszonylag gyors eredményre számítunk, még tavaly decemberben, amikor Horváth András előállt a milliárdos áfacsalás vádjával, akkor a NAV egyetlen hétvége alatt (!) folytatott le egy belső vizsgálatot, és mindent rendben találtak

érted…elég ám az összes államszerte szétszórt papírt megvizsgálni egy hétvége.

ja, és:

Vida egészen pontosan ezt mondta:

a NAV-ot, a munkatársaimat és engem is korrupcióval vádoltak meg, és olyan drasztikus diplomáciai eszközhöz nyúltak, hogy nyilvánvaló: mindezt nagyon komolyan kell vennünk. Megígérem, komolyan vesszük. A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni, és természetesen az összes jogszabály legszigorúbb betartásával és betartatásával fogjuk végezni ezt a feladatot is. Fel kell tárnunk, hogy valójában mi az amerikaiak problémája, miután hiába kérjük mi, hiába kéri a kormány, nem mondanak semmi konkrétumot.

Lefordítom: a gyanúsított felügyeli a saját kivizsgálását.

Aha. KORRUPCIÓ.

Edit:

Függesszék már fel, az áfacsalások, illetve az adóbehajtási-anomáliák nem új hír Magyarországon, és különben is, CSAK az Amerikaiak (ha már mindenáron náluk akarnánk maradni, de érkezett rengeteg magyar bejelentés is) már évek óta mondják, hogy mely cégekkel, behajtásokkal vannak csalási aggodalmaik: az, hogy most nem ismétlik meg, ne legyen már ok a nemkivizsgálásra!

http://nol.hu/kulfold/johet-meg-kitiltas-az-egyesult-allamokbol-1496475

A mi érdekünk is az, hogy itt a vállalkozások stabil, nyílt, átlátható viszonyok között működhessenek.

Az amerikai cégek versenyképesebbek, amikor a környezetet nem hatja át a korrupció. Ennek egyik oka az a törvényünk, amely kifejezetten tiltja cégeinknek a külföldi megvesztegetéseket. Vagyis nemcsak az adott országban, hanem odahaza is felelősségre vonhatók, ha ilyesmibe keverednek. Ezért is támogatjuk a nyílt, jól szabályozott üzleti viszonyokat. Másrészt, ha mégis vannak korrupt kormányzati tisztségviselők, tőlük megtagadjuk a belépést az Egyesült Államokba. Ezzel mutatjuk ki a korrupció iránti zéró toleranciánkat. Erről hosszú évek óta tárgyaltunk a magyar kormánnyal. Szó volt konkrét ügyekről, információkról, amelyek köztisztviselők érintettségét bizonyították.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s