+1 SANITY, ÖREGEM (-3 Sanity-re vissza)!

http://index.hu/gazdasag/2014/11/04/sulyos_donteseket_hozott_a_fidesz/

TÖRTÉNELMI jelentőségűnek érzem az adóstruktúránkban, hogy felmerült, hogy MUNKÁHOZ kössék a családi pótlékot. Most azok alapján, akik igényelték és ahogy… ez egy bizonyos csoportnak fog fájni leginkább… de legalább véget vetne a minima 6-8 gyerekes modellnek, ami reprodukálja magát, és megél a gyerekgyárságból, mindössze, nem pedig munkából.

NEM egy népcsoportra gondoltam, mielőtt valaki rasszistának gondolna. Hanem csoportra (ha meg kéne neveznem, akkor “ingyenélők”-nek hívnám), olyan emberekre, akik tényleg ebből élnek meg (származásuktól függetlenül, társadalmi viselkedés alapján).

Rengeteg HORRORtörténetet tudnék idézni, amit egy kocsi anyósülésén hallgattam végig a hátsó ülésről érkezőtől… de a “gyerekgyárság”-ból, meg aztán a (most félreérthetően fogok fogalmazni, de majd kifejtem) “gyerekadokkapok”-ból megélők igenis léteznek és biza’ ingyenélnek. Gyorsan kifejtem a “gyerekadokkapok”-ot, mert a szó nem hagyományos értelmében használom, de legalább annyira ellenzem, mintha elrabolnák őket és embercsempészet alatt kereskednének velük. Mert igazából, ha eltávolodunk, ez történik itt is: Magyarországon az Ingyenélők egy része kifejlesztette azt a – családi pótlék mellé, hogy a gyerekgyárságot kiegészítse – metódust, hogy a család még 18 éven aluli anyájától született gyermeket beadják állami gondozásba. Törvény szabályozza, hogy ha rokon akarja örökbe fogadni, vagy legalább nevelőszülőként gondozni a gyermeket (akkor kapnak eltartásra összeget) akkor az állam köteles őket előnyben részesíteni másokkal szemben… így aztán egy közelebbi, korosabb rokon, nagyi, nagynéni jön, és az  unoka/unokahúg lurkóját nevelőként “örökbe fogadja” és így többet kapnak, mintha “csupán” családi pótlék lenne…

Úgyhogy a gyerekgyárság azon részét, hogy a családi pótlékért teszik a fenti kezdeményezéssel már megoldanák… de ez utóbbi “gyerekadokkapokot” még nem.

Kezdésnek azért nem rossz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s