-3 sanity: OK, nem konspirációsozunk, de mégis mi történt?

http://hvg.hu/gazdasag/20141107_DK_Orban_es_Vida_Ildiko_azonnal_szamoljon?s=hk

Szóval minden konspirációs akármit félretéve. MI TÖRTÉNT? Miért hallgatnak róla? És tényleg… Mi volt az az ok, amiért AZONNAL abba kellett hagyni mindenkinek mindent és otthagyni az épületet? Mi történt odabenn eztán?

 

Most nincs időm végigolvasni, de ezeket kell még körültekintően melléolvasni:

 

Elégbal: http://nol.hu/gazdasag/20110808-simicska_es_nyerges_svajci_bazisa-1161121

Nagyonbal: http://www.atv.hu/belfold/20141107-tarjanyi-amerika-azt-is-tudja-kihez-kerult-a-penz

Elvilegközépkénelegyen,de: http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/az_oroszok_szerint_orban_az_o_emberuk.206132.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Az ATV alapból nagyonbalos, de itt most csak másik két nagyon nívós amerikai újság (The New York Times, The Wall Street Journal) és sajnos mivel én nem tudok németül nem tudom megállapítani magamnak mennyire objektív, de mindenképp hangadó és szintén hírneves Der Standard szövegeit idézik, kb komment nélkül.

Vida Ildikó kalandjai a világsajtóban

Vida Ildikó beismeréséről ír a világsajtó. A New York Times szerkesztőségi vezércikkében sürgeti, hogy az Európai Bizottság elnöke mondassa le Navracsics Tibort. A Der Standard pedig azt írja: a szóban forgó magyar korrupciós ügyek valójában sok milliárd eurós áfacsalások.

A New York Times újabb szerkesztőségi vezércikkben sürgeti, hogy az Európai Unió Magyarország kapcsán hagyjon fel az aggodalmak visszafogott kinyilvánításával, és hozzon megtorló intézkedéseket. A cikk szerint, ha ezt Brüsszel elmulasztja, akkor azzal megtagadná az unió alapértékeit. Az írás azt is sürgeti, hogy Juncker mondassa le Navracsics Tibort. Az elemzés kifejti, hogy Orbán Viktor kormánya a tekintélyelvűség felé csúszik, és szembeszegül a közösség alapértékeivel.

A Wall Street Journal az adóhivatal elnökasszonyának nyilatkozata után megszólaltatta a Bank of America egyik szakértőjét. Raffaella Tenconi szerint valószínűleg jövőre is nagy nyomás nehezedik Magyarországra az unió és az Egyesült Államok részéről, miután már eddig is számos külföldi bírálat érte az országot az unortodox gazdaság, és a túlságosan oroszbarát vonal miatt.

A Der Standard Vida Ildikó beismerése alapján azt írja, hogy a szóban forgó korrupciós ügyek határon átlépő köráfacsalások, amelyek sok milliárd eurós károkat okoztak. A cikk szerint Horváth András tavaly leleplezett ilyen visszaéléseket, ám mint mondta, a vizsgálatait legfelső utasításra leállították, őt pedig később elbocsátották. Ezután az ügyészséghez fordult, de a nyomozást elhúzták. A szerző kiemeli, hogy a vádhatóságot is „Orbán csatlósai” ellenőrzik, Polt Péterrel az élen.

atv.hu

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s