devizások vs bank

Ő azzal érvel, hogy a folyamatos hadakozás és ígérgetés miatt a banki hiteleket kevésbé fizették az ügyfelek, a bankok veszteségesek lettek, nem hiteleztek, és még különadókat is kaptak a nyakukba, amitől csökkent a növekedés.

A legérdekesebb, hogy a devizahitelesek többsége sem járt jól ezzel az egész hacacáréval, mert a forintgyengülésből adódó törlesztőrészlet-emelkedést nem tudja ellensúlyozni a nagy „elszámoltatás”.

http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2014/11/12/matolcsy_kaszal_a_legnagyobbat_a_devizasmentesen/

Ebből úgy lesz pénzük, ha a nagyjából 290 forintos átlagos árfolyamon bekerült eurót 308 forintért adják oda bankoknak, akkor 18 forintot kerestek minden egységnyi átváltáson. Ehhez 8 milliárd euróra gondoltak, tehát ha mindent átváltanak, akkor egy mozdulattal 144 milliárd forint üti az MNB markát.

Amiről pedig sajnos tudnunk kell, hogy újabban az már „nem az állampolgárok pénze, hanem az MNB-é”, és azt csinál vele Matolcsy, amit akar. Nincs felette érdemi kontroll, vehet belőle még kastélyokat, vagy végül talán kinyomtathatja a tankönyveit az iskolájához, nemcsak hogy senki nem szólhat bele, de lehet, hogy ki se fog derülni, mert nem kötelessége a részletes tájékoztatás sem.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s