szomorú valóság

nála jobban senki nem tudja, hogy mit szeret hallani az az egyre szélesebb, elég szegény, elég műveletlen, nagyon konzervatív, a mindennapi megélhetését el nem ítélhető módon a demokrácia magasztos eszméje elé helyező réteg, amely mindörökké a választási győzelem záloga lesz Magyarországon.

http://444.hu/2014/12/11/fidesz-kozvelemeny/

Fájdalmas valóság:

Nem szeretnék ötleteket adni Habony Árpádnak, de mi történne vajon akkor, ha a Deutsch Tamás által vezetett nemzeti netkonzultáció eredményeként a kormány hirtelen ráébredne, hogy az internet nagyon fontos dolog rohanó világunkban, és úgy döntene, hogy nem emeli, hanem csökkenti az árát? Mi lenne egy ilyen webrezsicsökkentés eredmény vajon? A 900 000 a Fidesztől most elpártoló ember közül, vajon hány duzzogna tovább a nem tudja/nem válaszol halmazban, hány vetné magát Gyurcsány Ferenc karjaiba, és hány térne mégis vissza Orbán Viktor megértő kebelére a szavazófülke közmondásos magányában?

Ha viszont ezek a Fideszen belüli csoportocskák küzdeni kezdenek egymással a koncokért, az eddig számára ismeretlen probléma elé állíthatja Orbánt. Elég komoly jelei vannak annak, hogy a szétosztható-ellopható pénzek elfogyóban vannak, és a kormány már a hordó alját kapargatja. Erre utal az új sztrádadíjaktól kezdve a maradák magánnyugdíjpénzek pitiáner lenyúlásáig sokminden, egészen az üresen kongó orosz államkasszáig bezárólag, ami most már a paksi bővítést és egyúttal a következő évtized legnagyobb magyar pénzelfolyató szelepét is veszélyezteti. Még Matolcsy György legendás 200 000 000 000 forintja is gyorsan el fog fogyni, ha ez a szörnyen kapzsi emberképtelen leállni az ingatlangyűjtéssel.

Akkor, de csak akkor lesz nagy bajban Orbán Viktor, amikor ez a marakodás megindul a Fideszen belül. Addig, három és fél évre a következő választástól, ellenzék nélkül, a messze legnépszerűbb párt vezetőjeként, még tolvajokkal és hülyékkel körülvéve is magasan a legravaszabb politikusként teljesen felesleges túl nagy jelentőséget tulajdonítania néhány közvéleménykutatási adatnak. Megbukni meg már úgyis réges régen megbukott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s