+3 Sanity (Sum -17)

Naazé.

http://444.hu/2014/12/16/kiontottak-a-rubel-
beleit-valsagspiralban-az-orosz-gazdasag/

Már eddig is recesszióba hajlottak az orosz növekedési kilátások, az orosz jegybank 4,5-4,7 százalékos visszaesésre számít jövőre, ha maradnak a mostani olajárak. Most viszont, hogy a költségvetési kiadásokat a tizedével vissza kell fogniuk, és a jegybank is ekkorát szigorított, egy ennél is sokkal mélyebb visszaesésnek kell jönnie. Főleg akkor, ha a recessziós válságspirálból és a korábban hatalmasnak tűnő devizatartalék elvékonyodásából valami megalázó kimenetel lesz, mondjuk az, ha 1998-hoz hasonlóan az IMF-hez kellene fordulniuk.

Ez elég erősen kihatna a Kreml nagyzoló geopolitikai ambícióira is.

Meg: http://foreignpolicy.com/2014/12/05/
can-anything-save-the-ruble-russia-economy-putin-oil/
?utm_content=bufferb6c83&utm_medium
=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Örülök, hogy végre meglátszik – nagyon arcoskodtak, és félő volt, hogy KELET-Európa (nem, nem a Nyugat!) végképp beadja a derekát a populista őrültek keletnyitós marhaságainak.

Nyilván most jön majd az a rész, hogy az EU & USA észbe kap, hogy ha viszont spirálba löki a ruszkikat, az mindenkinek fájni fog (globálisan. Sajnos mélyíti a recessziót, amit 2008 óta amúgy sem tudunk normálisan kiheverni)).

De azelőtt remélem Putyint is golyótlanítják, méghozzá azzal, hogy Ukrajnát visszaállítják! (Who’s the imperialist when Putin’s got dreams of da Great Russian Empire, and uses this to lure people to rally to his cause… by promising them not welfare – he sees he won’t be able to deliver that – but some reinstatement of the lost RSS glory.. pff. )

És még valami. Attól, hogy éhen halnak még megy lendületből egy ideig a gépezet – és még mindig nekik van az egyik legdurvább seregük itt a közelben.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s