-1 sanity (sum: -21)

MI?

http://444.hu/2014/12/30/150-milliard-
forint-jott-be-a-letelepedesi-kotvenyekbol/

150 milliárd forint jött be a letelepedési kötvényekből

Megötszöröződött a letelepedési kötvények száma: a tavalyi 430-ról, idén 2213-ra emelkedett a számuk, amelyből “az államnak eddig 491,25 millió eurónyi, vagyis 154,7 milliárd forintnyi bevétele származott.” A letelepedési államkötvényekettavaly nyár óta árulja Magyarország, aki 250 ezer (jövőre már 300) euróért vásárol ötéves futamidejű kötvényt, fél év után letelepedési engedélyt kap, azaz szabadon mozoghat a schengeni övezetben. (MTI/Napi Gazdaság)

Amikor tini voltam, két tanítási nyelvű külkereskedelmi és közgazdasági szakközépiskolába jártam. Ott még azt tanították nekünk, hogy a magyar állampolgárság sajnos nem “felhasználó-barát,” és hogy az egyik legnehezebb megszerezni, ha a) nem vagy magyar b) már egyszer leadtad a magyar állampolgárságod. Még parkoló cédulád sem igen lehet.

Most meg… mi? Hogy áruljuk a letelepedési jogot? Segítek… a maffiáknak van pénze, ráiratják Piszkos Vaszilijre, aki bejön, schengeni államokban vígan mozog innentől,… muszáj, hogy legyen ez ellen valamiféle EU-s törvény…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s