(+/-) A Korrupcióról

Sajnos helyenként blődségig általánosít ami túlzás (tényleg több túlzás is van benne), de azért sok-sok-sok olyan sor van, amin nagyon komolyan el kéne gondolkodni – egyfajta pszichét hoz létre országszinten a simlisség, a mutyi, és ez igaz. És ennek következményei vannak azon túl, hogy letolhatnak a torkunkon olyasmiket, amiket 20 éve még nem.

http://nepszava.com/2014/12/velemeny/
bartus-laszlo-orban-nyakan-a-hurok.html

De Orbán ezt illetéktelen beavatkozásnak tartja, és a félelemmel eldadogott szavai mögött ott áll a biztos tudás, hogy ha egyszer elkapják a demokratikus és szabad országok a nyakát, és az elkövetett bűncselekményei miatt bíróság elé állítják, már az eddigieket sem úszná meg életfogytiglan alatt. Ezért uszítja most a magyarokat az amerikaiak ellen, a bűnözéssel szemben tett lépéseket a magyar függetlenség elleni támadásnak állítva be.

Ez például szintén nagyotmondással van megfogalmazva, már életfogytiglant emleget… de a mondanivalójának iránya ettől még megfontolandó: Én nem vagyok oknyomozó riporter, nem vagyok hatósági alkalmazott, sem rendőrségi, így én nem nyomozhatok a korrupciós ügyekben… de érdekes, hogy más – éltem ott, és tudom, hogy működő – demokráciában, nincsenek ilyen “hirtelen gazdagodások,” mint a harmincaskülügyminiszterünk, meg a Viki-körüliek (apjabányája, veje cserélt cégei, satöbbi hosszú sor). Nincsenek. Tehát itthon valami másképp történt. És bizony… a NAV-os botrány kezelése alapján… nem nehéz azt hinni, hogy Magyarországon oltári korrupció van nagyon magas szinten (ha nem lett volna az egész trafikmutyi ötlet elég bizonyíték, vagy épp a kivitelezése, vagy a trafikmutyi2 a nagyelosztó; vagy Paks2, vagy, vagy, vagy…).

Olvasd el. Kritikával. Aztán gondolkozz sokat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s