+1 Sanity

“Szép lenne, ha németek és norvégok tömegei indulnának meg, hogy a hegyeshalmi határzárat áttörve nekiálljanak Magyarországon dolgozni, de erre nincs sok esély.”

Báhhháháháhááá…

http://tldr.444.hu/2015/09/08/az-a-baj-hogy-tovabbmennek/?
utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_
campaign=mandiner_201509

“A kormány aljas propagandakampánya, amely azt az érzést keltette a magyar lakosságban, hogy a bevándorlók elveszik a munkájukat, már csak azért is hazug volt (azon túl, hogy sajnos jelenleg egyáltalán nem akarnak bevándorlók nálunk maradni), mert azt sugallta, hogy Magyarország a szerencsétlen lúzerek országa, akiktől egy kapcsolatok és nyelvtudás nélküli afgán is el tudja venni a munkát.”

  • hm!

“Pedig nem sokkal az augusztusi menekülthullám előtt még azzal volt tele a magyar sajtó, hogy a balatoni halsütödéktől a budapesti kórházakig egyre nehezebb munkaerőt találni. Egyrészt mert egyre kevesebben vagyunk, másrészt pedig mert a jelenleg Magyarországon a bevándorlásnál sokkal nagyobb gondot jelentő kivándorlás következtében a képzett és a képzetlen munkaerő is gyorsuló ütemben hagyja el az országot, hogy Nyugaton többszörösét keresse az itthoni fizetésének.”

Aha!

“Hónapok óta nézem az egyre jobban csúszó budai fonódó villamos projektet és a Moszkva tér felújítását, miközben egyre biztosabb vagyok abban, hogy a melósok és a mérnökök egyaránt alkalmatlanok a feladatra, és jó ötlet lenne külső segítséget bevonni.”

BINGO!

“Tegyük fel, hogy holnap Magyarországra költözik egymillió szíriai. Aztán emlékezzünk arra, hogy az erdélyi magyar kultúrát Ceausescu szándékos, évtizedeken át tartó agresszív rombolása sem tudta megrendíteni egy olyan országban, ahol minden magyar lakosra jutott nagyjából kilenc román. Nem értem, mitől félünk. Önbizalomhiány ez? Egyszerű gyávaság? Kollektív paranoia?

Sokmilliós nemzetek identitását elég nehéz felhigítani. Még Sztálin is vért izzadt a feladattal, pedig voltak népek, amelyeket kollektívevagonba pakolt és áthelyezett a Szovjetunió másik csücskébe, mégsem szűntek meg tatárnak vagy koreainak lenni. Én nem hiszem, hogy a magyar nép és kultúra ezeknél gyengébb lenne – néhány százezer bevándorló egy erős nemzetnek meg se kottyan.”

Érdekes gondolat! El kell merengeni rajta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s