+1sanity: attempted retrospection

Elég régóta figyelem a külpolitikai cikkek olvasottsági adatait, hogy tudjam, mennyire érdekli a közönséget, mi történik az utcasarkon túl. Úgy nagyjából semennyire. Ez persze nem magyar jellegzetesség, Európa fehér luxusgettójából nézve egyébként is könnyen tűnik úgy, hogy a világ többi részének nagyja büdös zsibvásár, aminek elmaradott lakói középkori vallási viták miatt felrobbantgatják egymást.

Aztán egyszercsak szembejön a külvilág a saját utcasarkunkon.

És akkor elkezd feltűnni, hogy azok, akiknek a szerepe eddig annyi volt az életükben, hogy ők voltak az egyik szám a Hetvenen haltak meg egy aleppói bombatámadásban című, senki által el nem olvasott hírben, azok is, és ezt nem lehet ennél hülyébben mondani, emberek.

http://444.hu/2015/09/05/5-dolog-amit-
megtanulhatunk-a-menekultvalsagbol/

De ha veszi valaki a fáradságot, kimegy a Keletihez, megnézi magának azt, amire egyébként most a nyugati világ nagy része figyel, és megpróbál saját benyomásokat szerezni, neadjisten beszélgetni az emberekkel, sokkal nehezebb akár idegen, fenyegető masszaként, akár szerencsétlenek egységes, gyámolításra szoruló tömegeként gondolni rájuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s