ááááááááááááááááááááááá

Ibolya Tibor szerint minél hatékonyabban lépnek fel a korrupcióval szemben, annál több ügyre derül fény, aminek következtében több ügy kerül be a bűnügyi statisztikába. A számszaki növekedés tehát elsősorban a hatékonyabb felderítés következménye.

Ibolya tehát nem állítja, hogy Magyarországon nincs, vagy csökkenne a korrupció, csak annyit mond, hogy mértéke nem ezekből a számokból derül ki.

Ti, hogy majd 3xosára nőtt a korrupt case-ek felderítése… pl a brókerbotrány. Ahol megintcsak a kormány jobbjáról hirtelen balra került cégre érkezett a nyomás… a felderítésből az derült ki, hogy míg pajtik voltak addig nyuuuuuugodtan lehetett úgy csinálni ahogy csinálták… meg aki maradt pajti, annak szóltak is pár nappal a Quaestor rolózása előtt, hogy vigyék ki a pénzük.

http://444.hu/2015/10/29/este-megint-betamadja-az-amerikai-nagykovet-magyarorszagot-a-korrupcio-miatt-reggel-kijon-egy-cikk-a-magyar-idokben-hogy-tavaly-haromszorosara-ugrott-a-feltart-korrupcios-ugyek-szama

A fővárosi főügyész lehetetlen állapotnak nevezete, hogy rendszeresen az ügyészségen és a legfőbb ügyészen kérik számon a korrupcióellenes harc hatékonyságát, ugyanis – szavai szerint – a hatékonyság legkevésbé az ügyészi szervezeten múlik.

A jelenlegi feladatmegosztásban a korrupciós felderítés szétforgácsolódik több szervezet, például a Nemzeti Védelmi Szolgálat, rendőrség és a NAV között. Szerinte szerencsésebb és bizonyosan hatékonyabb lenne egységesen kezelni a kérdést, a lényeg azonban az, hogy az ügyész felügyeleti és rendelkezési jogot kapjon az eljárásnak már ebben a szakaszában is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s