Mutyarország

Ennek már -sanity értéket sem tudnék adni.

Állami szinten szervezetten, de persze nem közjó érdekében, nem az ország javára, hanem a polgazdasági “elitünk” kiválasztott elég narancs körének gyarapodására lopják “az Eu mézesbödönét.”

Én csak ideraknám a screenshot-ot és mindenki figyelmébe ajánlanám a jobboldali másik cikket… egy olyan rendszer kellene Magyarország esetében, amit nem lehet megvesztegetni, mert nálunk ez kormányszinten is “alapjárat.” …Simán el tudnám képzelni, hogy a Magyarországról benyújtott kérvényeket egyenesen Brüsszelben kéne megítélni, ott csak nem tudna már korrumpálni mindenkit a “magyar” rendszer (amúgy korbetegségnek gondolom, nem magyarnak, ami alól csak nagyon kevesen vagyunk kivételek). (Idealisták, hülyék, nameg a valódi keresztények.) (Én ebből többet is kimerítek, és hogy példálozzam, mennyire, bár szükségem lett volna kesztyűre, mert otthon hagytam, az utcai árustól nem voltam hajlandó venni, mert ő biztos nem számol el rendesen az állam felé… Áfás számlát tud adni? :D)

2015 12 13

MUTYIORSZÁG:

 

A magyar GDP egyáltalán nem növekedne az EU felől beáramló támogatások nélkül, de ez még nem jelenti azt, hogy ezt a korszakosan nagy, évi ezermilliárdos pénzt értelmes módon költenénk el. Sőt, a Transparency International most közzétett jelentése szerint Magyarországon gyakorlatilag korrupciós bűnhullámot táplál a pénzözön, ugyanis

mindenki abban érdekelt, hogy túlárazzák a projekteket.

A magyar kormánynak nem áll érdekében, hogy megálljt parancsoljon a minden elöntő túlárazásnak. Ugyanis a kormány deklarált célja, hogy az utolsó fillért is lehívja az EU-tól a most kifutó hétéves költségvetési ciklusban. A pályázati keretrendszert kijelölő, fejlesztési célokat meghatározó kormánynál tehát nem az a kérdés, hogy hogyan költjük el a pénzt – reális áron elkészülő, biztosan hatásos projektekre –, hanem hogy elköltjük-e egyáltalán. A rendszerbe tehát kódolva van a kormány korrupcióval szembeni szemhunyása, a projektek ellenőrzésének elmulasztása.

Kállay László, a jelentés szerzője (és a Corvinus tanára) szerint ez a helyzet a most kezdődő, 2014-2020-as időszakban csak rosszabb lesz, mivel a kormány úgy döntött, hogy a források 60 százalékát kell gazdaságfejlesztésre költeni. Ebben a kategóriában ezért hatalmas forrástöbblet lesz, amivel még nehezebb lesz túlárazások és a korrupció más formái nélkül kiszórni a sok pénzt.

cSODÁS.

2015 12 13B

http://444.hu/2015/11/09/nagyuzemben-lopjak-az-eu-mezesbodonjet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s