Vaaaagy (-5 sanity)

Gajduschek szerint mivel a hivatalok eddig is komoly politikai függésben működtek, nem valószínű, hogy pusztán a politikai kontroll magyarázza a változást. “Talán nem is érdemes racionális indokot keresni, inkább arról lehet szó, hogy a kormány jelezni akarja, küzd a bürokrácia ellen”.

http://444.hu/2016/01/23/oriasi-miniszteriumokat-meg-lassabb-ugyintezest-hoz-lazar-terve

VaaaAAAaaagy…

országos egészségbiztosítási pénztár, amin évente 1800 milliárd megy át, és amiből 200-300 csak úgy eltűnhet… ahogy egy kedves barátom mondta: 15-30 nap helyett 60-90 lesz a várólistások ideje, hátkitérdekelnek, nekik úgysincs erejük tüntetni, nagyobb bajuk van, meg fognak halni.

Az megint jó meglátása volt, hogy a “közigazgatás korszerűsítésére” az EU-tól rengeteg pénzt lehet lekérni támogatásként…

“Társadalmi vitára, vagy akárcsak szakmai vitára bocsátott hatáselemzés nem előzte meg az egészségügy irányításában tervezett ilyen jelentős változásokat”

MER’ MINEK AZ.

 

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2014 nyarán alakult meg a Magyar Külügyi Intézet jogutódjaként és a külügyminisztérium kutatóintézeteként. Itt adják ki a Külügyi Szemlét és más külpolitikai szaklapokat is. Szijjártó Péter külügyminiszter és az új intézetvezető, Gallai Sándor kinevezésekor a teljes korábbi kutatói gárda felmondott.

Ennek ilyen apokalipszis előtti harangszónak kellene lennie…

Szintén jogutód szűnik meg a főleg a kísérleti tankönyvek körüli botrányokról és a kerettantervek kidolgozásáról ismert Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is.

Good riddens!

 

A Türr István Képző és Kutató Intézet szervezte többek között a közmunkások téli oktatását, de tavaly mégsem emiatt kapott figyelmet a sajtóban. Először az LMP-s Hadházy Ákos állt elő azzal, hogy az intézet mintegy 40 milliárd forintnyi közpénzt kezel, meglehetősen átláthatatlanul. A képviselő szerint az intézet költéseiből csak mintegy 1,5 milliárd forintnyi vizsgálható, a közbeszerzések jó része pedig “kamu megbízásokra” megy el, amelyek nem járnak haszonnal.

Az Index több cikkben is foglalkozott az intézet körüli furcsa pénzügyekkel. Az egyik szerint az intézet felső kategóriás rendezvénnyel ünnepelte meg tavaly ősszel a roma nők foglalkoztatását segítő uniós projektje lezárását. Az intézmény 10 millió forintot költött el a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartott fogadásra. Egy másik hír szerint pedig egy 20-25 éves amerikai mezőgazdasági projekt tankönyveit adta ki vadonatúj magyar könyvekként a Türr István Képző és Kutató Intézet az Eötvös-programban. A bruttó 31 millióért egyszerűen lekoppintották a pennsylvaniai állami egyetem kiadványait. Az uniós pályázaton kiválasztott kiadó vezetője elismerte, hogy fordítottak, azonban azzal védekezett, hogy nem szó szerint. De szintén ez az intézet volt az, amelyik összesen 25 millió forintot fizetett ki egy reklámcégnek arra, hogy három vidéki fióktelepe előtti járdarészt hó- és jégmentesítse.

Mutyiország.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s