párhuzamok

érdekes meglátás…

Tybor: Konkrét ügyekről is van szó, de a legfontosabb az a cinikus elgerinctelenedés, ami mindkét párton végigfutott (bár az MSZP bőven így is kezdte): az első ciklus elején még tessék-lássék fejlesztések, akár át is gondolt programok voltak, aztán szépen lassan, ahogy ráébredtek, hogy be vannak betonozva, jött az emberek totális semmibevétele és röhögve csicskítása. D209 és Fletó pontosan ugyanazt pörgette végig az egészségüggyel (vizitdíj, hálapénz eltörlése, központosítás és ágyak megszüntetése, “béremelés” de a pótlékok eltörlése), az oktatással (tandíj, központosított és ostoba tantervi és felvételi reform), a rendvédelmisekkel (kistafírozzuk és kussban tartjuk őket, helyette a kis magánhadseregeinken keresztül operálunk [In-cal meg Fradi]), a közszolgákkal (ostoba, értelmetlen és ismét központosított átszervezések, a feladatok és jogkörök össze-vissza passzolgatása a helyi és a központi hatóságok közt, a gyakorlati munka ellehetetlenítése), az adózókkal (minden évben módosul valami, teljesen átláthatatlan rendszer, ha nem tetszik valami, el lehet menni), a közberuházásokkal (Strabag és Hídépítő helyett Közgép, meg egyebek), a médiával (közszereplők médiaszereplésére még Medgyessiék hoztak ilyen-olyan törvényeket), a közpénzekkel (mindent titkosítunk legalább 75 évre), az MNB magánbankként használatával (Simor alatt), stb., mint a Fidesz.
De a legvisszataszítóbb kétségtelenül az a cinikus egymás hátbaveregetése, a kacsintgatás, meg mindenki másnak a jókurvaanyjába való elküldése, ami Fletó alatt az egész kormányzati kommunikációt jellemezte, és amit a Fidesz a trafikmutyi óta nyomat. Kérdezel valamit? Kussolj be, örülj hogy kérdezhetsz. Nem teszik valami, szólsz róla? Dögölj meg, majd törvényt módosítunk, hogy ne szólhass. Lopunk? Ja, lopunk, de átírunk úgy mindent, hogy az ne legyen lopás, és egyébként is, köszönd meg nekünk. Plusz az urizálás, a luxusvillák, luxusautók, luxusruhák, a kormánytagok celebesítése – ugyanaz az egész szánalmas féreg banda, meg a történet is, csak egy-két arc meg név lett lecserélve.

Ja, és ugyanolyan balfasz, lelketlenül szervilis és minden szempontból elhibázott külpolitika, bár az – valóban – különböző irányba.

Tybor: Tarlós meg a 3 darab kezdeti jó ötletével és használható fejlesztésével átcsúszott egy teljesen retardált, kormányzatilag támogatott, értelmetlen gigaberuházásokat forszírozó, közben minden mást leszaró, kapkodó, politikai és személyes sérelmek mentén folyó “vezetésbe”. Mostmár ugyanolyan ostoba hülye, mint Demszky volt, és a stílusa is ugyanaz az impertinens megmondóember, mint a gyógyszerfüggő haverjáé.
Illetve Fela:
Hogy hogyan jutottunk ideáig, arról nagyon szórakoztató (ugyanakkor végtelenül szomorú) önéletrajzi ihletésű sztorik találhatók pl itt:http://aristo.blog.hu

Ajánlom mindenkinek.

A blog egy nem odaillő figura botladozásairól szól az emberarcú szocializmus útvesztőjében. A valósággal…
ARISTO.BLOG.HU
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s