fordulópont

szóval itt már

  • nem a migránsokkal van a probléma
  • nem az illegálisakkal
  • nem a szélsőségesekkel, extremistákkal

itt már egyszerűen a “muszlimokkal.”

 

2017, május 25, amikor vallási alapon akar megkülönböztetni egy csoportot Vorbán.

https://444.hu/2017/05/22/orban-szerint-amerika-szelsosegesen-liberalis-es-elvesztette-az-identitasat

 

ha a franciák vagy a németek meg akarják próbálni az együttélést több millió migránsként érkezett muszlimmal, az az ő dolguk, de ne kényszerítsék a magyarokat, hogy az ő útjukat járják. Orbán azt mondta, a magyarok szerint nem lehet egy társadalomba integrálni két különböző civilizációt, a párhuzamos társadalmak megjelenése viszont nagyon sok problémát és konfliktust okozna. Ez egy döntés, és azt kérjük Európától, hogy tisztelje ezt a döntést és választást – mondta.

 

AZ mindegy is, hogy a “muzulmán” az kb olyan gyűjtőfogalom, mint a “keresztény,” és vannak olyan ágai, ami teljesen hűen vallja, hogy válasszuk ketté az államot és a vallást… és az ugyanebben a cikkben Vorbán által is szélsőségesen liberális államért, Amerikáért is hajlandóak voltak az életüket adni többen e vallás színe alatt, akár az iraki, akár az afgán háborúban…Vajon hallott valaha keresztény extremistákról ez az ember valaha?

A miniszterelnök szerint tisztelnünk kell a muzulmán civilizációt, de tudatosítanunk kell magunkban, hogy egyes elvei eltérnek a magyarországi jogrendszer szabályaitól, „úgyhogy nem tudjuk megoldani, hogy két különböző civilizáció egy országban, ugyanazon alkotmányos ernyő alatt éljen együtt”.

Hát ez paranoid…

Orbán Viktor szerint Soros Györgynek jelentős a személyes felelőssége Macedónia destabilizálásában, de a térség minden államában „azon dolgozik, hogy destabilizálja a konzervatív, nemzeti és keresztény kormányzatokat”. Ezek ellen a magyar kormányfő szerint a demokrácia és az átláthatóság eszközeivel lehet harcolni. (via MTI)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s